woensdag 5 oktober 2011

De laatste dagen van onze reis.

Het blijft hier maar regenen, maar gelukkig meestal 's nachts. Het gevolg is wel dat het gedeelte van de stad waar de avondmarkt gehouden wordt meer en meer onder water komt te staan. Ook de Chinese wijk (die dicht bij de rivier ligt) wordt bedreigt. En op een dag is het zover: het water staat kniehoog in de straten. Een deel van de stad is niet meer droogvoets te bereiken. Het leger staat paraat, de zandzakken liggen klaar en de inwoners vertellen ons elke keer we ze tegen komen hoe hoog het water al wel staat. De rivier staat boven de oevers, maar wordt nog in bedwang gehouden door een dam van zandzakken. Wij worden al ongerust dat we ons vliegtuig naar Bangkok (en dus de connectie met de vlucht naar huis) zullen missen door de wateroverlast, maar na vier dagen waterellende begint het waterpeil te zakken en is de avondmarkt terug bereikbaar. We kunnen dus terug goedkoop gaan eten (25 Bath of 0.6 € voor een rijstschotel) en An viert onze terugkeer op de markt door onmiddellijk twee broeken te kopen. Als het nu de volgende dagen niet regent in de bergen, zullen we rustig naar huis kunnen vliegen.

En dan gaan we naar de zoo. De dierentuin van Chiang Mai is een van de grootste (in oppervlakte) van Azië. De verblijven van de dieren liggen dan ook vrij ver uit mekaar en om het allemaal nog erger te maken: het geheel is aangelegd op een steile helling. Dat maakt dat deze dierentuin zeker ook de meest vermoeiende is van heel Azië! Onze tocht door de dierentuin wordt ook nog bemoeilijkt door de moesson. Het regent niet, maar door de neerslag van de voorbije dagen zijn alle wandelpaden bedekt met een glibberig mostapijt, wat het zorgeloos rondlopen en rondkijken zeker niet bevordert. Toch genieten we van deze uitstap. Vooral de grote volière (de grootste van Azië) is fantastisch. Men heeft gewoon een natuurlijke vallei met een enorm net overspannen. Zo krijg je een vogelkooi met een waterval, levensgrote bomen, een vijver ...

En na An is het mijn beurt om naar de kapper te gaan. Voor 250 Bath (€ 6) wordt je haar geknipt, wordt je baard bijgewerkt, wast men je haar en krijg je een hoofdmassage. En dat alles door een knap kapstertje, dat helaas onverstaanbaar Engels spreekt. Het resultaat zie je bij de foto's.

Ondertussen volgt An een tweedaagse cursus 'Thaise stoelmassage'. Ze slaagt met glans voor de eindproef en wordt beloond met een officieel getuigschrift, erkend door de Thaise staat. Nu kan ze thuis starten met Thaise massage.

En dan gaan we samen op kookcursus. Onze laatste grote activiteit van deze reis. Het was weer zwaar: samen maken we 12 gerechten, op zich geen probleem, maar al dat eten opkrijgen vergt veel van onze maag en ons doorzettingsvermogen.

Op een idee te geven van wat we gemaakt hebben:

Kip-kokossoep, pikante soep met zoete basilicum, glasnoedels met groenten, gebakken brede noedels met kip en ei, pikante glasnoedelsalade, gekookte-eierensalade met vers citroengras, kip met cashewnoten, gebakken gember met kip, pompoencurry op noordelijke wijze, junglecurry, banaan in kokosmelk en tenslotte kleefrijst met mango.

Gelukkig nam het bereiden (en het opeten ervan) een hele dag in beslag. Al bij al een van de beste activiteiten van deze reis en een belofte voor als we nog eens volk te eten vragen.

Traditiegetrouw gaan we de laatste avond Italiaans eten. Op onze tochten door Chiang Mai hebben we een nieuwe Italiaan ontdekt en die gaan we deze avond eens uitproberen. Het resutaat valt heel goed mee: Bruschetta, salata di rucola con pommodorini, Pizza 'Vero Napoli', Spaghetti carbonara en spaghetti 'frutti di mare', cappucino met sambucca na. Heel lekker, heel Italiaans, alleen de prijs was Thais.

Terug naar onze kamer, douchen, een nachtje slapen en morgen inpakken.
Daarna begint de lange terugtocht:

  • 17 uur (12 uur Europese tijd): taxi naar de luchthaven
  • 19 uur : Vlucht Chiang mai – Bangkok
  • 00.25 : vlucht Bangkok – Kopenhagen
  • 8.15 : vlucht Kopenhagen – Brussel
  • Rond 11 uur: bus Brussel - Antwerpen
  • Rond 12.30 : bus Antwerpen – Wilrijk
  • Rond 13.00 uur : Thuis
    Wie de laatste foto's wil zien kan terecht op :  
https://picasaweb.google.com/107856096579630929155/CiangMaiVervolg?authkey=Gv1sRgCIb7i-ub9smyIg







1 opmerking:

  1. Hey Jos en An,

    Ik hoop dat jullie dit nog zullen kunnen lezen voordat jullie aan jullie vluchtmarathon gaan beginnen!

    Veel vluchtgenot en een veilige thuiskomst. Bedankt voor al de fantastische informatie en reisbijstand en nie te vergeten de prachtige foto's.

    Heb er enorm van genoten van al die informatie!

    Ik hoop in de toekmst nog van dit allemaal te kunnen meemaken.

    Groetjes AnnW

    BeantwoordenVerwijderen