woensdag 28 september 2011

Chiang Mai met zijn tweetjes.

Chiang Mai is bekend terrein voor ons. Hier zijn we al eens geweest en we weten nog perfect waar je lekker kan gaan eten, waar men goede fruitshakes maakt ...
Maar naast eten en drinken doen we nog een aantal andere activiteiten.

In de eerste plaats doen we een uitgebreide tempelwandeling. Voor Bangkok hoofdstad werd van Thailand, was Chiang Mai de hoofdstad. Zelfs nu nog, als het in Bangkok te woelig wordt (denk aan de betogingen van vorig jaar), vlucht de voltallige regering naar Chiang Mai. Voor de rest heeft deze stad niets gemeen met Bangkok. Alles is hier rustiger, kleiner en vriendelijker. Een nadeel is wel dat we hier in de moessontijd zijn. Het regent hier alle dagen, maar gelukkig meestal 's nachts.
Een beschrijving van alle tempels zou ons te ver leiden (er zijn er tientallen!) maar de meeste tempels hier zijn opgetrokken in Burmese of Noord-Thaise stijl: Heel mooi en heel kleurrijk.

Naast de tempelwandeling doen we de onvermijdelijke wandeling over de plaatselijke markt. Als altijd druk en rommelig, maar we kopen er alvast een aantal kant- en- klare curries om eens lekker nostalgisch te koken als we thuis zijn. 
Ook een wandeling door de Chinese wijk (Chinatown) mag niet ontbreken op ons programma. Ik denk dat dit het eerste bezoek aan Chinatown is dat we niet doen in de regen. We kopen er wat keukengerei. Je merkt dat het met dat Thais koken thuis ernst gaat worden.

Een plezante activiteit is het bezoek van An aan de kapper. Een kapbeurt duurt een uur (inclusief hoofdmassage) voor de prijs van 150 Bath (nog geen vier euro).

's Avonds is het hier elke dag avondmarkt. De plaats om souvenirs te kopen of om eens goedkoop te eten: rijst met twee bijgerechten kost hier 25 bath (iets meer dan een halve euro) en het is nog heel lekker ook. 's Zondags doet men extra zijn best: dan is het hier zondagmarkt aan Taipeh Gate. Langs de hoofdstraat en over een lengte van zo'n drie kilometer staan langs beide zijden van de straat allemaal kraampjes opgesteld met soeveniers, eten en drinken, muziekinstrumenten en noem maar op. Een bezoek aan deze is interessant, kleurrijk, maar vooral dodelijk vermoeiend!

Chiang Mai is ook de stad van de cursussen. Je kan hier een (korte of lange) opleiding volgen tot mahout (olifantenbestuurder), er zijn verschillende kookcursussen, je kan een opleiding volgen in de Thaise massage, je kan edelsmeedkunst leren enz...
Ik schrijf mij in op een cursus zilversmeden. Het resultaat zie je, naast de andere foto' van Chiang Mai op de volgende link:
https://picasaweb.google.com/107856096579630929155/ChiangMai?authkey=Gv1sRgCNCrgp3spZKRiAE#

Tot lezens!


1 opmerking:

  1. Hallo Jos en An,

    Dit is gewoon even een testje voor ons Ingrid.

    Groetjes AnnW

    BeantwoordenVerwijderen