donderdag 22 september 2011

Terug in Bangkok.

Na onze vluchten uit Indonesië en onze problemen met hotels zitten we eindelijk een beetje op onze plaats.

Na een goede nachtrust zijn we er weer helemaal klaar voor.

De verschillen met Indonesië zijn groot: gedaan met een toastje met choco als ontbijt, hier kunnen we terug gezond ontbijten met allerlei soorten fruit (mango, ananas, drakefruit, banaan, papaja, ... bestrooid met muesli en overgoten met yoghurt. Het nadeel is wel dat je er hier voor moet betalen. In Indonesië was het ontbijt in de prijs van de kamer inbegrepen. Maar we klagen niet, we zijn blij dat we terug in Thailand zijn. We hebben vier dagen tijd voor Ingrid naar huis vertrekt. Een van onze eerste activiteiten is een bezoek aan de 'floating market', de drijvende markt.

Zo'n honderdtwintig kilometer van Bangkok ligt een zeer vruchtbaar gebied, doorsneden met rivieren en kanaaltjes. De mensen leefden er van landbouw. Als zij iets te verhandelen hadden, laadden zij dat in hun boot en voeren ermee naar een centraal punt. Daar ontmoetten zij hun buren, die eveneens iets te verhandelen hadden en zo kwamen er transacties tot stand, zonder dat de handelaars hun boten verlieten: bananen werden geruild voor rijst, papaja's voor pomelo's enzo verder.

Tegenwoordig is de markt meer een toeristische bezienswaardigheid geworden, maar als je goed kijkt en een beetje weggaat van de toeristische drukte, zie je nog altijd handel drijven op de oude manier.

Na ons bezoek aan de drijvende markt maken we een tochtje in een 'long tail boat'. Dit zijn lange, smalle boten, waarbij de schroef bevestigd is aan een lange 'arm' en zo', twee meter achter de boot het water ingaat. De motor is bevestigd op de 'arm', dichtbij de plaats waar de bestuurder zit of staat. Op deze wijze krijg je een zeer wendbare en heel snelle boot. We maken een toer door de kanaaltjes en zien hoe de mensen hier nu nog leven: de huizen (hutten) staan op palen boven het water en alle leven speelt zich af langs de waterkant: wassen en plassen, de afwas doen, .... En overal zie je bloemen en planten.

Eigenlijk hebben we van Thailand deze reis nog niets gezien buiten Bangkok en deze uitstap was al een voorsmaakje van wat nog kan komen.

Laatste volledige dag in Bangkok. Gepland: bezoek aan Chinatown en daarna een wandeling in het Lumbinipark.

Eerst met de boot naar Chinatown. We zijn er nog maar net of het begint te regenen. We zitten hier dus in de moesson, maar tot hiertoe hebben we er weinig van gemerkt. We bezoeken Chinatown dus in de regen. Het is druk en vuil. Heel veel winkeltjes met ontelbare oorringen, armbanden, snuisterijen, ... Interessant, maar veel te veel volk, die allemaal dicht bij de winkels willen lopen omwille van de regen. Tegen de middag toch maar naar huis. Het Lumbinipark is voor een volgend bezoek aan Bangkok.

Na het eten klaart de lucht op en gaan we lezen in het park. Het water in de rivier staat heel hoog en overal heeft men zandzakken klaargelegd. Men verwacht blijkbaar dat de rivier buiten haar oevers zal treden. We horen trouwens dat er in het binnenland felle regens zijn, met grote overstromingen als gevolg en dat slechte weer zou op weg zijn naar Bangkok. Met een beetje geluk zijn wij hier net op tijd vertrokken.

De laatste dag vliegt voorbij: nog een laatste keer een lekkere warme douche, inpakken, gaan eten en voor de laatste keer naar het park om te lezen. Daar worden we weggejaagd door een verschrikkelijke stortbui, die ons helemaal doorweekt (moesson weet je wel!).

En dan is het zover. Een laatste keer samen eten. Met een taxi naar de luchthaven en afscheid van Ingrid. Zij moet namelijk terug gaan werken, terwijl wij nog een tiental dagen in Thailand blijven.

We gaan met haar naar de balie waar de bagage afgegeven wordt, vergezellen haar tot aan de paspoortcontrole en dan is het afscheid definitief: verder mogen wij niet mee.

We zijn nu een dikke vijf weken samen geweest en Ingrid heeft zich een fijne reisgezel getoond. Het was niet altijd gemakkelijk (pikant eten, zware rugzakken, rare beesten...), maar Ingrid heeft er zich moedig doorheen geslagen. We zullen haar missen!

An en ik hebben een kamer in het Great Residence hotel geboekt. Een vrij luxueus geval met zwembad, fitnessruimte, Amerikaans ontbijt en vooral: gratis Wifi. Hier brengen wij een nachtje door om morgen op de middag een binnenlandse vlucht te nemen naar Chiang Mai.

Wil je de foto's van ons verblijf in Bangkok bekijken, klik dan op onderstaande link :



2 opmerkingen:

  1. Hey Jos en An,
    Bedankt! Dat ik met jullie mee mocht met jullie op reis.Buiten het feit dat jullie vrienden uit de duizend zijn , zijn jullie de perfecte reisgenoten en de ervaren reisbegeleiders .
    Het was fantastisch ! Een reis om weer nooit te vergeten.
    Mijn thuiskomst was hartverwarmmend.Mijn kinderen ,mijn vrienden zelfs mijn collega's hebben me ontvangen met een glaasje champangne.
    Ik wens jullie nog een fantastische verderzetting van jullie reis en blijf jullie natuurlijk nog volgen
    Heel veel lieve groetjes
    Ingrid XX

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hallo Jos en An,

    Bedankt voor de goede zorgen voor onze collega.

    Verder wens ik jullie nog een zalige verdere reis toe.
    Tevens ook nog veel schrijfgenot zodoende wij hier alles nog steeds kunnen blijven volgen

    Groetjes,
    AnnW

    BeantwoordenVerwijderen